Русия отбеляза днес 77-та годишнина от победата над нацистка Германия.

...
Русия отбеляза днес 77-та годишнина от победата над нацистка Германия.
Коментари Харесай

Смущаващо видео на Путин: Монтажи или конспирация?

Русия означи през днешния ден 77-та годишнина от успеха над нацистка Германия. Президентът Владимир Путин стартира огромна тирада на парада за Деня на успеха, като сподели, че бойците още веднъж се борят за съветската сигурност.

Според формалните данни речта се води от Червения площад в Москва, а в парада вземат участие към 11 000 бойци.

Парадът се излъчва онлайн от няколко малките екрани и наблюдателните фенове незабавно откриха сериозен проблем с предаваните фрагменти. При промяната на фрагментите от другите камери, запечатващи речта на Путин се виждат съществени несъответствия.



На единия кадър в анфас Путин е заобиколен от военни генерали и доверена свита, като по всичко проличава, че те са тъкмо зад тила му. В идващия миг при промяна на фрагмента от камера, която снима Путин отстрани, той е безусловно самичък.



Това съществено противоречие във видеоматериал, който би следвало да се излъчва онлайн, ражда доста въпроси за това дали Путин изобщо е на площада, за монтаж ли става дума или е прибавен различен трик и с каква цел. Други пък смятат, че става дума просто за зрителна машинация с дистанциите и хората зад него не влизат в кадър на страничните камери.

Иначе по време на речта си, съветският президент споделя, че нашествието е " единственото вярно решение " и превантивна стъпка за отбиване на експанзията.

„ Западът се готвеше за навлизане в Русия, НАТО създаваше напрежение по границите. Те не желаеха да слушат Русия, имаха други проекти “, сподели Путин.

Той твърди, че Русия се бие за " Родината " в Донбас. „ Смъртта на всеки боец и офицер е мъчителна за нас “, сподели той. „ Държавата ще направи всичко, с цел да се погрижи за тези фамилии ".

Имаше спекулации, че Путин ще разгласи ескалация на военните дейности. Не се загатва обаче за обща или частична готовност на бойците.

За разлика от предходни години, този път на парада не гостува задграничен държавен глава.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР