Русия от своя страна обвини украинските сили, че през последните

...
Русия от своя страна обвини украинските сили, че през последните
Коментари Харесай

Володимир Зеленски обвини Русия, че е минирала язовирната стена на Каховската ВЕЦ

Русия от своя страна упрекна украинските сили, че през последните пет месеца непрестанно обстрелват региона с ракети

" Русия е минирала язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа в окупираната Херсонска област ". Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в следващото си видеообръщение. По думите му, в случай че оборудването бъде взривено, Севернокримският канал ще изчезне, което би било " злополука в огромен мащаб ", .

Централата се намира на река Днепър. Районът е под съветски надзор от месеци. При повреда на оборудването, ще последва наводняване.

Руската страна отхвърли обвиняванията на Зеленски. Според ръководителя на административния район, основан от Русия Владимир Леонтиев, това са нелепости.

" Какъв е смисълът в този момент Русия да унищожава? Дори от официална позиция това са нелепости. Това са безспорни нелепости. Първо би трябвало да се намерения кой има изгода от това: единствено за Украйна е преференциално да унищожи язовира, водноелектрическата централа, с цел да наруши логистиката, да всее боязън и суматоха, да приключи опцията за водоснабдяване от Севернокримския канал на територията на Крим ", разяснява той.

Леонтиев упрекна украинските сили, че през последните пет месеца непрестанно обстрелват региона с ракети. Само в четвъртък по ВЕЦ-а има пет удара, съобщи той.

При обстрел на ферибот в Херсон са били убити двама души, а други 10 ранени, сподели пък назначеният от Москва началник на регионалното държавно управление Сергей Елисеев. Според него имало и потърпевши деца.

" Характерът на раните демонстрира, че най-вероятно (при обстрела) са били употребявани касетъчни ракети " Хаймарс ", натъпкани с осколочни детайли за по-голям шокиращ резултат ", съобщи той.

Фериботът е пътувал през нощта, транспортирайки хора на източния бряг на Днепър. В Херосонска област от дни върви евакуация. Украинските сили се намират наоколо и се чака опит за изтласкване на съветската войска. Най-вероятно първият огромен конфликт ще е за контрола върху херсонското пристанище.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР