Русия осъществява широкомащабна онлайн операция, включваща редица уебсайтове, чрез които

...
Русия осъществява широкомащабна онлайн операция, включваща редица уебсайтове, чрез които
Коментари Харесай

Русия започна широкомащабна операция, твърдят САЩ

Русия реализира широкомащабна онлайн интервенция, включваща редица уеб страници, посредством които работи, с цел да сътвори комплициране към ковид посредством разпространение на тайни теории и дезинформация. Това се споделя в отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.

Този извод не е постоянно срещан за администрацията на президента Доналд Тръмп, която се пази от обвинявания против Кремъл, изключително в навечерието на идните президентски избори в Съединени американски щати на 3 ноември. Докладът на Държавния департамент съдържа детайлности за методите на дезинформация, подкрепяни от Русия, която популяризира погрешната информация в Интернет посредством мрежа от портали. Усилията на Кремъл през последните месеци бяха ориентирани към теориите на заговора за произхода и разпространяването на пандемията от ковид, се споделя в отчета.

“Русия играе значима роля за основаването и разпространяването на дезинформация и агитация по доста теми”, съобщи Леа Габриел, началник на Центъра за световно ангажиране на Държавния департамент. Държавният департамент изброи повече от шест уеб страницата, които работят като медиатори на Русия, разпространявайки поредност от тайни теории за пандемията посредством обществени медии. Това са все горещи тематики за международната общност, които се разискват в платформи като Facebook, Туитър и Инстаграм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР