Русия опроверга днес информациите в печата за пристигането през последните

...
Русия опроверга днес информациите в печата за пристигането през последните
Коментари Харесай

Русия опроверга информациите за присъствие на нейни наемници в Либия

Русия опроверга през днешния ден информациите в печата за идването през последните два месеца на близо 200 съветски наемници в Либия, където, както се твърди, Москва поддържа антиправителствените сили на маршал Халифа Хафтар, съобщи Франс прес.

Американският в. " Ню Йорк таймс " заяви във вторник, че в обхванатата от спор страна има близо 200 наемници от частната съветска военна компания " Вагнер ", за която се знае, че има наличие в няколко страни в Африка и в Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според вестника това засилено съветско наличие би могло да наклони везните на изхода от гражданската война в интерес на Хафтар - мощният човек в Източна Либия, подхванал атака против държавното управление на националното единодушие в Либия, прието от Организация на обединените нации.

Руският заместител външен министър Сергей Рябков изрично опроверга изказванията на американския в " Ню Йорк таймс " за идване на десетки съветски бойци в Либия, съобщи ТАСС.

Според Рябков Русия работи за споразумяване на спора в Либия, в това число по линията на Организация на обединените нации, и не за първи път американските медии популяризират сходен вид злонамерени клюки по адрес на Москва.

" Вече свикнахме с това и се отнасяме умерено, въпреки че съм заставен да установявам, че върху настроенията на американската публика сходен вид периодически медийни залпове оказват отрицателно влияние, и общата атмосфера в Съединени американски щати, за жалост, не способства за нормализация на връзките ни, към каквато се стремим ", добави заместник-министърът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР