Русия определи използването на допинг за престъпление и инвестира все

...
Русия определи използването на допинг за престъпление и инвестира все
Коментари Харесай

Русия ще търпи санкции, въпреки опитите за борба с допинга, заяви Томас Бах

Русия дефинира потреблението на допинг за закононарушение и влага от ден на ден пари в битката против неразрешените стимуланти в спорта. Президентът Владимир Путин съобщи, че тези промени са стимулирани от възможни наказания против съветския спорт.

Независимо какъв брой съществени са тези превантивни ограничения, Русия няма да избегне изцяло глобите за систематичните позитивни проби, съобщи президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах през тази седмица.

" Оставам с усещането, че в Русия си мислят, че с обявявяване на огромни промени за бъдещето, предишното ще бъде забравено ", сподели Бах в изявление за " Ню Йорк Таймс " преди да се срещне с американския президент Доналд Тръмп.

Според него случилото се на игрите в Сочи през 2014 година не може да бъде забравено и Русия би трябвало да понесе нужните наказания.

В момента МОК продължава работата по откриване на случаите с допингирани съветски спортисти. Независимата комисия, водена от Ричард Макларън удостовери доста от показанията на някогашния началник на съветската антидопингова организация (РУСАДА) доктор Григорий Родченков.

През предходната година лекарят провокира интернационален скандал, като в навечерието на олимпийските игри в Рио в елементи изясни по какъв начин той и служите за сигурност на Русия са работили дружно. Родченков разкри по какъв начин съветски спортисти са приемали неразрешени, подобряващи представянето стероиди по време на игрите в Сочи през 2014 година



Русия завоюва 33 медала от домашните игри, 13 от които златни. Въпреки разкритията обаче към момента няма санкции.

Томас Бах акцентира, че наказания сигурно ще има и се надява въпросът да бъде решен до октомври, с цел да се знае кои спортисти могат да вземат участие на Зимните олимпийски игри в Пьончан през 2018 година

" Искаме да решим това допустимо най-скоро. За да се наложи обаче съответната глоба би трябвало да разберем какъв брой надълбоко се корени тази система ", добави Бах.

По-рано този месец Кремъл издаде заповед за правене на народен проект за битка с допинга.

Бах посети Съединени американски щати, с цел да се осведомен с офертата на Лос Анджелис за хазаин на Летните олимпийски игри през 2024 или 2028 година Той се срещна с президента Доналд Тръмп, който към този момент е дал единодушието си страната да бъде хазаин на игрите.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Допингът и Русия (125)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР