Русия официално призна Владимир Путин за кандидат на президентските избори

...
Русия официално призна Владимир Путин за кандидат на президентските избори
Коментари Харесай

Путин официално се регистрира като кандидат за президент

Русия публично призна Владимир Путин за претендент на президентските избори през март - избор, който той съвсем несъмнено ще завоюва, съобщи Агенция Франс Прес.

71-годишният Путин е отпред на Русия от началото на века, като е спечелил четири президентски мандата и за малко е бил министър-председател в система, в която опозицията на процедура не съществува.

Централната изборна комисия заяви, че е записала Путин, който самичък се е кандидатирал, както и лояленият на Путин Леонид Слуцки като претенденти за вота.

Изборите ще се проведат в границите на три дни - от 15 до 17 март - ход, който съгласно критиците на Кремъл затруднява гарантирането на бистрота.

След противоречива конституционна промяна през 2020 година Путин може да остане на власт най-малко до 2036 година

Групи за отбрана на правата на индивида настояват, че предходните избори са били белязани от нередности и че на самостоятелни наблюдаващи евентуално ще бъде неразрешено да наблюдават вота.

Въпреки че не се чака Путин да срещне действителна конкуренция, демократичният кандидат Борис Надеждин мина прага от подписи, с цел да бъде регистриран като претендент.

Все още обаче не е ясно дали ще му бъде позволено да се кандидатира, а Кремъл съобщи, че не го счита за сериозен противник. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР