Русия очаква Украйна да приеме исканията й и да осъзнае

...
Русия очаква Украйна да приеме исканията й и да осъзнае
Коментари Харесай

Песков: Москва очаква от Киев да приеме исканията й и да осъзнае реалната ситуация

Русия чака Украйна да одобри настояванията й и да осъзнае същинската обстановка. Това сподели пред публицисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Москва чака Киев да одобри настояванията на Москва и да осъзнае фактическата обстановка - действителната обстановка, която съществува ", сподели представителят на Кремъл.

По-рано декларираната позиция на бишия държавн секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър , че в името на мира Украйна може да се наложи да направи териториални отстъпки на Русия, беше остро подложена на критика в Киев. Михайло Подоляк , консултант на ръководителя на кабинета на украинския президент, сподели, че предложенията на някои западни сътрудници за териториални отстъпки са " удар с нож в гърба " за Киев.

В същото време Песков, говорейки за това, означи: " Това не са териториални отстъпки ". " Киев би трябвало да признае фактическата обстановка и просто да я оцени трезво ", повтори той.

Припомняме, че в тардиционното си вечерно послание, че въоръжените сили на страната му са изправени пред доста тежка съветска атака на изток и по тази причина Украйна се нуждае от още оръжия без изключение или ограничаване.
 Ще стане ли Северодонецк втори Мариупол?
Ще стане ли Северодонецк втори Мариупол?

Луганска област остана без доставяне с газ, вода и осветяване

Песков назова неприемливи и обвиняванията на Запада, че от Украйна. " Ние изрично отхвърляме тези обвинявания и, в противен случай, упрекваме западните страни, че са подхванали редица противозаконни дейности, довели до тази обсада ", сподели той.
 Киев за зърнената обсада: Това е интернационален шантаж
Киев за зърнената обсада: Това е интернационален шантаж

Блокадата на черноморските проливи от съветския флот може да докара до сериозна международна продоволствена рецесия

Прессекретарят на президента сподели още, че МААЕ разисква с Руската федерация и Украйна опцията за посещаване в атомната електроцентрала в Запорожие .

По-рано генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси сподели, че Запорожската АЕЦ разполага с 30 000 кг плутоний и 40 000 кг обогатен уран.

" Агенцията е в контакт както с украинската страна, по този начин и с съветската страна по отношение на организацията на това пътешестване ", сподели представителят на Кремъл в отговор на въпрос на ТАСС дали МААЕ е поискала от Руската федерация да провежда достъп до оборудването.
 Кулеба отчаян: НАТО се опасява да не ядоса Путин
Кулеба отчаян: НАТО се опасява да не ядоса Путин

Според него НАТО като институция не прави нищо в поддръжка на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР