Русия очаква от 1 януари 2020 г. да потече газът

...
Русия очаква от 1 януари 2020 г. да потече газът
Коментари Харесай

Русия постави невъзможен срок на България за ”Турски поток”

Русия чака от 1 януари 2020 година да потече газът по тръбопровода ”Турски поток ” през България до Сърбия. Това е споделил съветският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров на провелото се преди 2 дни съвещание на двустранната комисия за икономическо съдействие, което бе управлявано от него и българския министър на енергетиката Теменужка Петкова.
Мантуров напомни, че българската страна си е сложила този период за привършване на работата по построяването на газопровода. Петкова добави, че се поставят всички старания този график за трасето, което у нас ще се споделя " Балкански поток ", да бъде спазен, съобщи Mediapool.

Това обаче на процедура е невероятно, защото едвам през вчерашния ден беше подписан договорът за построяването на 474 -километровото трасе сред границите ни с Турция и Сърбия, а строителните действия стартират през днешния ден.

Поръчката на държавния газов оператор " Булгартрансгаз " планува за 250 дни да се построи част от трасето и в композиция със съществуващата газова инфраструктура в повърхностен размер да тръгнат доставките по трасето с потенциал под 20 милиарда куб. м годишно. Изпълнител е саудитският консорциум " Аркад ", а цената е 1.102 милиарда евро бед Данък добавена стойност.

Няма метод първата фаза на плана да се завърши до 1 януари 2020 година, без значение че от тази дата " Булгартрансгаз " има контракти да транспортира газ на съветската " Газпром " и швейцарската МЕТ по бъдещия газопровод.

Преди време изпълнителният шеф на българския газов оператор Владимир Малинов разгласи, че даже и да не се съблюдава датата на въвеждане в употреба на газопровода, " Булгартрансгаз " няма да дължи неустойки.

Въпреки очевидната неспособност да се завърши плана за оставащото време до края на 2019 година, Мантуров съобщи, че " вероятностите са до 1 януари да са завършили работата по основаването на газопровода ". Как ще се реализира това механически все още не е ясно, само че Петкова разгласи, че страната ни поставя всички старания да завърши плана в срок
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР