Русия обяви за персона нон грата двама служители на посолството

...
Русия обяви за персона нон грата двама служители на посолството
Коментари Харесай

Русия изгони дипломати на Литва, Латвия и Естония

Русия разгласи за личност нон грата двама чиновници на посолството на Литва в Москва, както и по един представител на Латвия и Естония на основата на правилото на реципрочност. Те би трябвало да изоставен територията на Руската федерация в седемдневен период, се споделя в известие на съветското Министерство на външните работи от сряда, предава ТАСС.

Както показват от дипломатическото ведомство, в сряда посланикът на Латвия Марис Риекстинс, посланикът на Литва Ейтвидас Баярунас и поверения в делата на Естония Пирет Рейнтам Бено бяха призовани в постройката на министерството.

„ Пред ръководителите на дипломатическите задачи е изразен съдбоносен митинг по отношение на провокационните и голословни дейности по изгонването на чиновници на съветските посолства в тези балтийски страни. Посочено им е, че Вилнюс, Рига и Талин не престават да организират намерено неприятелски курс във връзка с страната ни, прикривайки се в тази ситуация с псевдосолидарността с голословните дейности на Чехия по отношение на Русия “, акцентират от съветското министерство.

„ Въз основа на правилото на взаимност те поискахме двама чиновници на литовското посолство, както и по един чиновник на посолствата на Латвия и Естония, да изоставен територията на Руската федерация в границите на седем дни “.

На 23 април Латвия, Литва и Естония оповестиха, че изгонват съветски дипломати, обвинявайки ги в действия, несъвместими с дипломатическия им статут (Латвия и Естония изгонват по един човек, Литва двама).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР