Русия обяви за персона нон грата 18 служители на представителството

...
Русия обяви за персона нон грата 18 служители на представителството
Коментари Харесай

Русия обяви за персона нон грата 18 служители на представителството на ЕС в Москва

Русия разгласи за личност нон грата 18 чиновници на представителството на Европейския съюз в Москва, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Руското външно министерство сподели, че Русия е изразила пред посланика на Европейски Съюз в Москва митинг по отношение на " голословното " съгласно нея изпъждане на 19 чиновници на нейното непрекъснато посланичество към Европейски Съюз.

" Като ответна мярка на неприятелските дейности на Европейски Съюз 18 чиновници от представителството на Европейски Съюз в Русия са оповестени за личност нон грата и би трябвало да изоставен територията на Руската федерация в близко бъдеще ", се показва в известието на външнополитическото ведомство в Москва.

В него се прибавя, че съответната нота е връчена на ръководителя на задачата на Европейски Съюз в Русия Маркус Едерер.

Ройтерс напомня, че на 5 април Европейски Съюз разгласи 19 съветски дипломати за личност нон грата с аргумента " осъществяване на дейности, несъвместими с техния дипломатически статут ". На тези лица бе разпоредено да изоставен Белгия, където е седалището на Европейски Съюз.

Европейският съюз разкритикува през днешния ден решението на Русия, като сподели, че тази мярка единствено утежнява интернационалната изолираност на Москва, съобщи Франс прес.

" Въпросните дипломати упражняваха своите функционалности при цялостно съблюдаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки ", акцентира в изказване представителят на посланик номер едно на Европейски Съюз Жозеп Борел.

" Решението, взето през днешния ден от съветските управляващи, няма никакво съображение, в случай че не става дума за чиста наказателна мярка ", се добавя в изказването.

" Линията на държание, която Русия избра да следва, единствено ще усложни нейната интернационална изолираност ", се споделя още в текста.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР