Русия обяви за опасни няколко зони във въздушното пространство над

...
Русия обяви за опасни няколко зони във въздушното пространство над
Коментари Харесай

Напрежението се повишава! Русия блокира небето над Крим

Русия разгласи за рискови няколко зони във въздушното пространство над Черно и Азовско море, заяви BBC. По-рано съветските военни оповестиха огромни военноморски учения.

Още в четвъртък Русия издаде няколко NOTAM - предизвестия към авиоекипажите - че през нощта на 14 февруари няколко региона към Кримския полуостров ще се смятат за рискови за полети.

Режимът е въведен до 19 февруари в това число.

Зоните с предизвестие са три, ситуирани на запад от Севастопол, като те са с дребна повърхност, друга такава зона - огромна - се простира югозападно от града, третата е ситуирана на изток от полуострова. Предупрежденията се отнасят до Симферополския район за полетна информация.

В предизвестията не се споделя нищо за естеството на заплахата за въздушното придвижване, показва УНИАН.

Вчера украинското външно министерство излезе с изказване, в което изрази " мощен митинг против решението на Руската федерация да блокира част от Черно и Азовско море и Керченския пролив под предлог за осъществяване на военноморски учения ".

Андрей Клименко, основен редактор на BlackSeaNews, началник на плана на Черноморския стратегически проучвателен институт, популяризира в четвъртък сутринта във Facebook карта, на която са маркирани зоните на съветските военноморски маневри в Черно и Азовско море. Украинската организация, която следи сигурността на морския превоз, и на която се базира Клименко, също издаде няколко предизвестия за заплахите за корабоплаването, обяснявайки това с ракетен и артилерийски огън, очевидно обвързван с съветските учения. Аналогична карта с тези региони бе оповестена и от военоморските сили на Украйна, съпроводена с изказване:

Русия продължава разрушителните си дейности за дестабилизиране на обстановката със сигурността в Азово-Черноморския район, обхващайки забележителна част от морските региони - съвсем цялата южна част на Азовско море и северозападната част на Черно море.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР