Русия обяви в сряда, че е започнала да анализира какво

...
Русия обяви в сряда, че е започнала да анализира какво
Коментари Харесай

Москва започна проверка на всички британски медии в Русия

Русия разгласи в сряда, че е почнала да проучва какво пишат и демонстрират публицисти на английските медии, работещи на нейна територия. Идеята е, че това може да прерасне в следствие на обективността им в отговор на сходни инспекции за съветски медии във Англия, определяни от Москва като опити да се запушат устата им.

Действаме с отвращение, споделят от Москва, а говорителката на външното министерство Мария Захарова съобщи, че английският медиен регулатор още не е обяснил последните си терзания за активността на телевизионния канал RT. Според нея новите инспекции на две новинарски излъчвания и едно публицистично предаване в действителност са безпочвен тормоз против съветската медиа.

" Мога да потвърдя, че ще има корав отговор на цялото това шоу и последствията от него ", сподели тя на постоянния брифинг в Москва. " Съответните структури в страната ни започнаха да изследват в детайли продукцията на бриданските медии, показани в Русия. "

Тя добави, че отношението на Лондон към съветските медии принудило Москва да отвърне по същия метод и че това ще стигне по-далеч от изобличаването на пропагандата в английските медии. Захарова не уточни за кои редакции става дума, само че сложи под въпрос обективността на английските вестници и малките екрани - с дребни изключения - когато става дума за случая " Скрипал ".

Преди време тя беше заплашила, че ще изгонят английските медии от Русия, а през днешния ден остро подлага на критика регулатора " Офком " (Ofcom): " Нямаме никаво подозрение, че имаме налице следващия опит на английския регулатор да ограничи активността на нашите медии във Англия, публикуващи обстоятелства, неуместни за формален Лондон ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР