Русия обяви в понеделник, че спира участието си в сделката

...
Русия обяви в понеделник, че спира участието си в сделката
Коментари Харесай

Русия спира участието си в зърнената сделка

Русия разгласи в понеделник, че стопира присъединяване си в договорката с посредничеството на Организация на обединените нации, която разреши износът на украинско зърно през Черно море единствено часове откакто Москва упрекна  Украйна, че е нанесла удари по Кримския мост, написа Reuters.

Двама души бяха убити, а щерка им беше ранена освен това, което Русия дефинира като терористична офанзива против съществена артерия за съветските войски, воюващи в Украйна, и влиятелен план, открит персонално от президента Владимир Путин.

Съобщава се за гърмежи преди зазоряване на 19-километровия пътен и железопътен мост, свързващ Русия с Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 година

Кремъл разгласи, че прекъсването на черноморската договорка за зърно, подписана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция за битка с световната продоволствена рецесия, няма нищо общо с офанзивата на моста.

" Всъщност черноморските съглашения престанаха да важат през днешния ден ", означи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти по време на конферентен диалог. " За страдание частта от тези черноморски съглашения, касаеща Русия, не е изпълнена до момента, тъй че действието им е прекъснато “.

Русия е уведомила Турция, Украйна и Организация на обединените нации, че Москва е срещу удължаването на съглашението, съобщи Мария Захарова, представител на съветското външно министерство.

Русия и Украйна са два от най-големите селскостопански производители в света и съществени играчи на пазарите на пшеница, ечемик, царевица, рапица, рапично масло, слънчогледово семе и слънчогледово масло. Русия също е преобладаваща на пазара на торове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР