Русия обяви двама служители на българското посолство Москва за персона

...
Русия обяви двама служители на българското посолство Москва за персона
Коментари Харесай

Русия обяви български и полски дипломати за персона нон грата

Русия разгласи двама чиновници на българското посолство Москва за личност нон грата като ответна мярка след изгонването на двама дипломати от Руското посолство в София предишния месец. Това съобщи през днешния ден съветското министерство на външните работи, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" На 8 април Николай Трифонов, шарже д`афер на Република България в Руската федерация, е бил поканен в съветското външно министерство, където му е била връчена нота от министерството за оповестяване на двама чиновници на българското посолство в Москва за личност нон грата ", излиза наяве от изказването на съветското Министерство на външните работи.

Руското външно министерство отбелязва, че " тази мярка е отговор на признатото през март, с нищо нестимулирано решение на българската страна да разгласи за личност нон грата двама дипломати от посолството на Русия в София ". 

Наред с това съветското външно министерство разгласи и изгонването на  45 полски дипломати и консулски чиновници също като ответна мярка за експулсирането на съветски дипломати от Полша, оповестява организация IAR.

Очаква се те да изоставен Русия до 13 април.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР