Русия обяви днес, че утре ще отвори хуманитарен коридор за

...
Русия обяви днес, че утре ще отвори хуманитарен коридор за
Коментари Харесай

Москва обяви, че ще отвори хуманитарен коридор за цивилните от завода „Азот“ в Северодонецк

Русия разгласи през днешния ден, че на следващия ден ще отвори филантропичен кулоар за евакуирането на цивилните от завода " Азот " в Северодонецк, град в Източна Украйна, в който се водят яростни сражения, съобщи Франс прес.



" Хуманитарен кулоар ще бъде отворен в северна посока (до град Сватове) на 15 юни ", съобщи съветското министерство на защитата. Коридорът ще работи от 05:00 до 17:00 ч. по Гринуич.

Руското министерство на защитата съобщи, че е предложило на украинските бойци, укриващи се в химическия цех " Азот " в Северодонецк, да се предадат на следващия ден , съобщи Ройтерс.

Както Северодонецк, по този начин и заводът " Азот " се трансфораха в основни точки от спора, като стотици украински цивилни и бойци потърсиха леговище там от артилерийския обстрел на съветските сили, които се пробват да завладяват града, излиза наяве от изказвания на локалните управляващи.

Всички мостове над река Северски Донец , които свързват Северодонецк с територията, следена от украинските сили, са унищожени, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР