Русия обяви, че техен военен самолет неумишлено е навлязъл във

...
Русия обяви, че техен военен самолет неумишлено е навлязъл във
Коментари Харесай

Русия призна, че е нарушила пространството на Южна Корея

Русия разгласи, че техен боен аероплан несъзнателно е навлязъл във въздушното пространство на Южна Корея, оповестява Би Би Си, базирайки се на президентството в Сеул.

Москва промени позицията си, откакто през вчерашния ден отхвърляше, че нейни самолети са нарушили въздушното пространство на Южна Корея. Южнокорейски изтребители прибегнаха до предупредителни изстрели против съветските самолети, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руски боен представител изразил " надълбоко страдание " пред военното министерство на Южна Корея и подчертал, че е имало техническа нередовност, обявиха от Южна Корея. Във вторник Сеул заяви, че съветски аероплан на два пъти е нарушил въздушното пространство на страната. Първоначално съветското военно министерство изрично отхвърляше обвиняванията. Сега Москва твърди, че инцидентно е нарушила въздушното пространство и неотложно ще стартира инспекция.

" Москва разгласи, че в случай че самолетът е летял по авансово заложения маршрут, този случай е нямало да се случи ", сподели представител пред публицисти. Това не се удостоверява от съветските управляващи. Китайското военно министерство отхвърля нейни самолети да са нарушили въздушното пространство на друга страна. Министерството на защитата на Русия заяви, че с Китай са провели първи взаимен въздушен патрул. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР