Русия обяви, че спира мирните преговори с Япония, с аргумента,

...
Русия обяви, че спира мирните преговори с Япония, с аргумента,
Коментари Харесай

Русия спря мирните преговори с Япония и предизвика остра реакция от Токио

Русия разгласи, че стопира мирните договаряния с Япония, с аргумента, че позицията на Токио по отношение на украинската рецесия е " неприятелска ". Решението на Москва провокира митинг от страна на Токио.

" Тази обстановка е резултат от съветската експанзия в Украйна ", съобщи японският министър председател Фумио Кишида в Народното събрание в Токио, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Опитът на Русия да намеси този въпрос в връзките сред Япония и Русия е извънредно голословен и безусловно недопустим ", безапелационен бе японският водач.

Япония се причисли към западните наказания против Москва, въведени по отношение на нахлуването на съветските сили в Украйна, отбелязва Франс прес.

Русия разгласи през вчерашния ден, че приключва мирните договаряния с Япония, защото " е невероятно да се приказва (...) с страна, която заема намерено неприятелска позиция и се пробва да вреди на ползите " на Москва.

Русия също по този начин замрази взаимните стопански планове за противоречивите Курилски острови. Освен това Москва анулира безвизовия режим за японски жители, споделиха още от ведомството.

Русия и Япония нямат подписан кротичък контракт след края на Втората международна война поради разногласието за суверенитета на четири дребни острова от Курилския архипелаг, наричани от японците Северни територии. След края на войната те са завладени от руски войски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР