Русия обяви, че ще възобнови проекта си за едностепенна ракета

...
Русия обяви, че ще възобнови проекта си за едностепенна ракета
Коментари Харесай

Руска ракета ще се връща сама от космоса СНИМКИ

Русия разгласи, че ще възобнови плана си за едностепенна ракета за неведнъж прилагане КОРОНА, заяви Лайф. Проектът бе замразен в 2013 година, само че в този момент ще бъде обновен.

Подобно нещо сега прави единствено компанията SpaceX на Илън Мъск с ракетата си Falcon 9. Според съветските медии, по този метод " Роскосмос " пробва да хване последния вагон на влака с корабите за неведнъж прилагане - нещо, с което той изостава от американците повече от 40 години.

За разлика от совалките, които изискват големи горивни резервоари, съветската КОРОНА ще е едностепенна. Ще може да извежда в ниска околоземна орбита кораби с маса до 7 тона. Самата ракета ще тежи 300 тона.

Тя ще лети в балистична траектория и след освобождението на товара ще се връща на личен ход на земята.

КОРОНА ще бъде конструирана в Държавния ракетен център " В. П. Макеев ", който създава балистични ракети за подводници. Новата съветска концепция доста припомня на замразения американски порект Delta Clipper на " Макдонъл-Дъглас.

Засега няма промени и в проектите за стартирането в орбита на новия пилотиран галактически транспортен съд " Федерация " през 2022 година. Той също ще има модул за неведнъж потребление и ще има две модификации - за околоземна и лунна орбита. /Марица.бг

Редакция и превод Росен Саръмов

тагове съветска ракета космос  Руска ракета ще се връща сама от космоса СНИМКИ  Руска ракета ще се връща сама от космоса СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР