Русия обяви, че осъжда „прогресивното въоръжаване“ на Полша, след като

...
Русия обяви, че осъжда „прогресивното въоръжаване“ на Полша, след като
Коментари Харесай

Русия осъжда въоражаването на Полша

Русия разгласи, че осъжда „ прогресивното въоръжаване “ на Полша, откакто от Вашингтон оповестиха предната седмица, че са подписали контракт за продажбата на американката зенитно-ракетна система „ Патриот “.
„ Ние осъждаме прогресивното въоръжаване на страната “, съобщи говорителката на министерството на външните работи Мария Захарова. Тя добави: „ подписването на контракта за доставка на американската система удостовери нашето терзание “.
Полша подписа авансово съглашение за по-нататъшни търговски взаимоотношения със Съединени американски щати, както и завърши договорката за покупката на американската система „ Патриот “, сподели министърът на защитата Мариуш Блашчак предния петък.
„ Варшава усили разноските си за защита и прави съществени крачки във въоръжаването и модернизацията на армията си. Също по този начин прави и реформиране на ръководството на войските си, както и усилва броя им “, уточни Захарова по време на брифинг.
Москва вижда в тези ходове „ детайл на дестабилизация на въоръжаването и политическата обстановка в Европа, както и опасност за националната сигурност на Русия “. Захарова акцентира, че „ ресурсите на страната са задоволителни, с цел да защитят граница и територия си “.
Системата „ Патриот “ е мобилна противоракетна система проектирана да прихваща балистични ракети, нисколетящи ракети и самолети.
Москва и в предишното е подлагала на критика проектите, американската система да бъде ситуирана в Полша и Румъния, заявявайки, че това е нарушаване на контракта за въоръжаване от 1987г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР