Русия обяви, че е получила нови поръчки за оръжие и

...
Русия обяви, че е получила нови поръчки за оръжие и
Коментари Харесай

Русия доставя оръжие на съседки на Афганистан

Русия разгласи, че е получила нови поръчки за оръжие и хеликоптери от страни от Централна Азия, граничещи с Афганистан, след завладяването на страната от талибаните, осведоми " Франс прес ".

Поръчките идват, откакто страните от някогашния Съветски съюз, където Москва има военни бази, показаха опасения по отношение на екстремистката формация, която се окопава от ден на ден във властта.

" Вече работим по редица поръчки от страни в района за доставка на съветски хеликоптери, огнестрелни оръжия и модерни системи за отбрана на границите ", означи Александър Михеев, началник на държавния експортьор на оръжие " Рособоронэкспорт ".

Въпреки че Русия остава внимателно оптимистично настроена във връзка с новото управление в Кабул, тя предизвести за екстремисти, влизащи в прилежащи страни като бежанци.

Узбекистан и Таджикистан организираха взаимни военни учения с Русия покрай границите си с Афганистан.

Учения с присъединяване на членове на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС), боен съюз, предвождан от Москва, също са планувани да се проведат в Киргизстан сред 7 и 9 септември.

Маневрите ще се концентрират върху " унищожаването на противозаконни въоръжени групировки, нахлули на територията на държава-членка на ОДКБ ", съгласно пресслужбата на алианса, представена от организация Интерфакс.

Докато талибаните обявиха, че не съставляват опасност за страните от Централна Азия, някогашните руски републики в района преди този момент са били обект на офанзиви, приписвани на съдружници на афганистанските ислямисти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР