Русия обяви, че е поканила военни от 90 страни, сред

...
Русия обяви, че е поканила военни от 90 страни, сред
Коментари Харесай

Русия покани държави от НАТО на Военната олимпиада

Русия разгласи, че е поканила военни от 90 страни, измежду които и от НАТО, да вземат участие в това лято в проведените от нея " интернационалните военни игри ", съобщи Франс прес.

Игрите, известни и като Военна олимпиада, ще се проведат от 23 август до 5 септември. В тях се чака да се включат към 6000 военнослужещи, разясни съветският министър на защитата Сергей Шойгу.

В игрите има десетина дисциплини, измежду които скок с парашут, почистване на терен с булдозер, сглобяване и демонтиране на оръжия. Едно от най-популярните надпревари е биатлон с танкове.

Игрите се организираха за първи път през 2015 година Обикновено в тях вземат участие най-вече военни от страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, както и страни с комунистическо ръководство, като Виетнам, Китай и Ангола, или доближени на Москва страни, като Индия и Иран.

Досега в игрите са взели участие общо над 20 000 военни от 40 страни. Миналата година в тях се включиха и гръцки военни, които се класираха на 30-о място от общо 39 участващи страни.

На игрите са участвали и наблюдаващи от Франция, Обединеното кралство, Турция и Словакия, които са все страни от НАТО.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР