Русия обяви, че е много притеснена от това, че Турция

...
Русия обяви, че е много притеснена от това, че Турция
Коментари Харесай

Русия разтревожена от перспективата Турция да изпрати войски в Либия

Русия разгласи, че е доста обезпокоена от това, че Турция може да изпрати войски в Либия и че съглашението за сигурност сред Турция и Либия е повдигнало доста въпроси, оповестява " Интерфакс ", цитирайки източник от съветското външно министерство.

Международно приетото държавно управление на Либия разгласи през вчерашния ден, че е утвърдило съглашението за военно съдействие с Турция в опит да приключи продължаващата от месеци атака на противникови сили.

По-рано приетото от Организация на обединените нации либийско държавно управление се съгласи да задейства съглашението за военно съдействие с Турция, което може да докара до изпращане на турски войски, които да оказват помощ за защитата на столицата Триполи от офанзива на силите на военачалник Халифа Хафтар, подкрепяни от Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Русия.

Турция и Либия подписаха боен меморандум за съгласие на 27 ноември, като той планува турските войски да бъдат изпратени в Либия по искане на държавното управление в Триполи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР