Русия обвинява Украйна за , предаде Reuters“. Той се намира

...
Русия обвинява Украйна за , предаде Reuters“. Той се намира
Коментари Харесай

Русия обвинява Украйна за атаката с дрон в Крим

Русия упреква Украйна за, съобщи „ Reuters “. Той се намира в град Севастопол . Установеният на мястото от Москва губернатор непосредствено упрекна Киев за случая. 

Представител на украинското военно разузнаване от своя страна сподели, че повече от 10 резервоара с нефтопродукти с потенциал към 40 000 тона , предопределени за потребление от Черноморския флот на Русия, са били унищожени .

Ударът пристигна до момента в който Украйна се приготвя за от дълго време обещана контраатака , с цел да изтласка съветските сили от своята територия, която те завзеха след нахлуването през февруари 2022 година.

Киев уточни, че контролът върху цялата й законна територия, в това число Крим , е основно изискване за всяко спокойно съглашение. Руските сили окупираха полуострова през 2014 година.

Москва упрекна Киев, че е изпратил въздушни и морски дронове, с цел да нападат Крим.
Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев изясни обаче, че единствено един дрон е блъснал нефтените резервоари .

„ Врагът искаше да превземе Севастопол с изненада, както нормално, като провежда скрита офанзива сутринта “ , написа Развожаев в приложението „ Telegram “.

„ Руските пожарникари демонстрираха по какъв начин да потушат огромен пожар „ и да предотвратят злополука “ , добави той.

Украйна няма ракети с по-голям обхват, които могат да доближат цели тук-там като Севастопол, само че създава дронове, с цел да преодолее това затруднение . Украинските управляващи нормално не поемат отговорност за детонации във военни обекти в Крим.

Андрий Юсов, украински боен чиновник, не сподели, че Украйна е направила офанзивата . Вместо това той уточни пред „ RBC “, че детонацията е „ Божие наказване “ за съветския удар против украинския град Уман в петък , при който починаха 23 души .

„ Това наказване ще бъде продължително. В близко бъдеще за всички поданици на краткотрайно окупирания Крим е по-добре да не се намират наоколо до военни обекти и уреди, които обезпечават армията на агресора “ , сподели Юсов.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че Киев ще направи всичко по силите си, с цел да подсигурява, че виновните за офанзивата против Уман ще бъдат подведени под отговорност допустимо най-скоро .

„ Всички вие сте терористи и убийци и всички би трябвало да бъдете осъдени “ , сподели той във вечерно видео послание.

Зеленски не загатна непосредствено траялите месеци борби за източноукраинския град Бахмут , фокус на многократни съветски офанзиви, които постепенно се приближиха до центъра. Атаките се водят значително от частната войска на Вагнер . Нейният създател Евгений Пригожин сподели, че силите му са напреднали сред 100 (300 фута) и 150 метра в събота и твърди, че прокиевските елементи в този момент управляват единствено три квадратни километра (1,2 квадратни мили).

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР