Русия обвини ВВС, че разпространява идеологии на терористични групи чрез

...
Русия обвини ВВС, че разпространява идеологии на терористични групи чрез
Коментари Харесай

Русия с обвинение към ВВС - за разпространяване на терористични идеологии

Русия упрекна Военновъздушни сили, че популяризира идеологии на терористични групи посредством онлайн изявленията на съветската редакция. Роскомнадзор – държвият орган, който следи медиите – разгласи, че ще проверява дали Военновъздушни сили нарушава закона.
Това е следващият ред в реториката против английската медия, откакто английският регулатор предходната година заяви, че финансирания от Русия ефирен канал RT е нарушил стандартите, съобщи БГНЕС.
" Открихме материали, които предават идеологиите на интернационалните терористични групи /цитати на терориста ал Багдади/ на съветския уебсайт на медията ", се споделя в изказване на Роскомнадзор.
Абу Бакр ал-Багдади е водач на джихадистката формация ИДИЛ. Руският закон не не разрешава да бъдат представени лица, които се считат за терористи, само че при всяко едно такова споменаване би трябвало да бъде споменавано, че групировката е неразрешена на територията на страната. Затова в този момент регулаторът ще проверява дали материалите, оповестени от Военновъздушни сили дават отговор на съветския закон против тероризма. Москва обаче не цитира съответни материали и дати, на които са оповестени.
В свое изказване Военновъздушни сили съобщи, че медията изцяло съблюдава законодателството на всяка страна, в която оперира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР