Русия обвини Украйна, че е извършила акт на преднамерен тероризъм

...
Русия обвини Украйна, че е извършила акт на преднамерен тероризъм
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна в тероризъм заради удара по Белгород

Русия упрекна Украйна, че е направила " акт на умишлен тероризъм " в Белгород. Обвинението беше отправено по време на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано по искане на Москва поради удара по Белгород, в който починаха 21 души. 

Москва също така твърди, че силите на Киев са употребявали касетъчни бомби в Белгород.

 
Всички виновни за това и други закононарушения на киевския режим ще бъдат неизбежно осъдени. Ние призоваваме всички виновни държавни управления и интернационалните органи уверено да осъдят тази брутална терористична офанзива, осъществена с касетъчни муниции, които са неразрешени в повечеот западни страни.
Василий Небензя – непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации

Русия даде обещание да отговори на удара, приписан на украинската войска. Това е най-смъртоносната офанзива против цивилни в Русия от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година

Украйна и западните й съдружници отхвърлиха обвиняванията, припомняйки, че точно съветският президент Путин е почнал войната преди близо две години и че той е виновен за гибелта и страданието на цивилните.

 
Има единствено един метод да спрем човешкото страдалчество и разрушенията, породени от войната - да спрем самата война. И е озадачаващо, че такава елементарна концепция, естествена за всеки посланик, убягва на мозъците на членовете на съветската делегация, които се дефинират като дипломати.
Серхий Дворник – политически координатор към непрекъснатата задача на Украйна в Организация на обединените нации

Според регионалният шеф на Белгородска област, жертвите на удара в Белгород са 21, а ранените са 111. Сред жертвите има три деца, измежду ранените има също 17 деца.

Междувременно и в последния ден на годината продължиха съветските удари с дронове и ракети. При офанзиви против Харков са били ранени 26 души, в това число две деца и един английски публицист.

" За всеки дрон " Шахед ", за всяка съветска ракета, ще има обективна отговорност за терористичната страна. Едновременно политическа и доста практична ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР