Русия обвини украинските власти, че се готвят за нова война,

...
Русия обвини украинските власти, че се готвят за нова война,
Коментари Харесай

Москва: Киев се готви за нова война

Русия упрекна украинските управляващи, че се готвят за нова война, откакто Народното събрание в Киев одобри закона за реинтеграция на Донбас, определящ въоръжения спор в източната част на страната като "временна съветска окупация ", предадоха Агенция Франс Прес и ТАСС.

"От момента на одобряването му на първо четене, на 6 октомври предходната година, този документ претърпя известни корекции, само че резервира основната си цел - да поддържа законово линията на Киев за решение на "Донбаския проблем " по силов път ", се споделя в официално съобщение на съветското външно министерство. "На процедура Порошенко получава неограничени, близки до диктаторските пълномощия за угнетяване на инакомислието и недоволството. Това може да бъде несъмнено единствено като подготовка за нова война ", съобщи съветското външно министерство.

"В закона се декларира безапелационно, че Русия била правила незаконен акт на експанзия против Украйна. Фактически Киев се пробва да отхвърли отговорността за разрушенията и страданията, които носят на народа недомислените дейности на украинските управляващи и да трансферира виновността на Русия ", се показва в документа и се отбелязва, че приемането на закона е съвпаднало с оповестената от Вашингтон подготвеност да достави на Украйна смъртоносни оръжия.

"За страдание, сме очевидци по какъв начин се основава обстановка, в която има заплаха от ескалация на напрежението в Украйна с евентуално непредсказуеми последици за общия мир сигурност ", предизвестява външното министерство. "Киев погребва постигнатите в Минск съглашения и всички съществуващи механизми за търсене на взаимноприемливи решения за превъзмогване на украинската рецесия, в това число "нормандския формат ", се споделя в официалното съобщение, представено от ТАСС.

Конфликтът в Източна Украйна стартира след свалянето на проруския президент Виктор Янукович. От април 2014 година починаха над 10 000 души. Споразуменията от Минск, подписани през февруари 2015 година с посредничеството на Русия, Франция и Германия, разрешиха понижаване на интензивността на боевете, само че не доведоха до политическо споразумяване на спора, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР