Русия обвини САЩ за инцидента в Сирия, при който руски

...
Русия обвини САЩ за инцидента в Сирия, при който руски
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ за инцидента с руски и американски военни в Сирия

Русия упрекна Съединени американски щати за случая в Сирия, при който съветски военни коли и хеликоптери обкръжиха американски бронирани коли и това докара до конфликт, при който бяха ранени няколко американски бойци, съобщи Франс прес.

Министерство на защитата на Русия съобщи, че съветският боен патрул е работил в отговор на опити на американските военни да блокират придвижването на съветската автоколона, в нарушаване на съществуващите съглашения сред двете страни, съобщи ТАСС.

По данни на ведомството силите на предвожданата от Съединени американски щати коалиция са били авансово известени за прекосяването на колоната коли на съветската военна полиция.

" Въпреки това, в нарушаване на съществуващите договорености, военнослужещите от Съединени американски щати направиха опит да блокират съветския патрул. В отговор на това военната полиция предприе нужните ограничения за попречване на случая ", сподели министерството.

Съветът за национална сигурност на Белия дом сподели в официално съобщение, че съветски боен автомобил е блъснал американски и е ранил екипажа в него.

Началникът на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов е разискал случая, за който стана ясно през вчерашния ден, в телефонен диалог с военачалник Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете към Въоръжените сили на Съединени американски щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР