Русия обвини САЩ, че подготвят в Сирия провокация, за която

...
Русия обвини САЩ, че подготвят в Сирия провокация, за която
Коментари Харесай

Москва разкри диверсия! Страшна провокация с химическо оръжие готвят бунтовниците в Сирия!

Русия упрекна Съединени американски щати, че приготвят в Сирия провокация, за която след това ще бъде упрекнато държавното управление на сирийския президент Башар Асад, като се съобщи, че то е употребило химически оръжия, оповестяват международните медии. Говорителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова сподели, че Москва е получила информация, че сирийски бунтовници към този момент са създали подправен видеоматериал, с който да обвинят режима в Дамаск за химическо нахлуване.




С аналогична позиция излезе по-рано и Външно министерство в Дамаск. Отправеното тази седмица предизвестие от Съединени американски щати против Сирия да не прави нова офанзива с химическо оръжие е безпочвено и прикрива план да се оправдае нова офанзива против Сирия, сподели източник от ведомството, представен от " Ройтерс ".

Той означи пред сирийската държавна телевизия, че обвиняванията на Вашингтон за планувано от Дамаск химическо нахлуване са освен подвеждащи, само че и " лишени от всякаква истина и не са основани на никакви обстоятелства ".

От Белия дом настояват, че Асад се приготвя за нова офанзива с химическо оръжие, и предизвестява, че той ще " заплати висока цена ", в случай че го извърши.



През април Съединени американски щати нанесоха въздушен удар против сирийска военна база, която съгласно тях е била употребена за смъртоносно химическо нахлуване. Русия съобщи, че жертвите са умрели под въздействието на отровни субстанции, популяризирали се във въздуха, откакто сирийски военни самолети са атакували размирен склад за химически оръжия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР