Русия обвини САЩ, че подготвят провокация в Сирия, за която

...
Русия обвини САЩ, че подготвят провокация в Сирия, за която
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че готвят провокация в Сирия

Русия упрекна Съединени американски щати, че приготвят провокация в Сирия, за която по-късно ще бъде упрекнато държавното управление на Башар Асад. 

Съобщение идва, откакто американското държавно управление предизвести, че Асад готви нова химическа офанзива, като уточни, че той ще заплати " висока цена ", в случай че го направи. 

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разгласи, че Москва е получила информация, съгласно която сирийски бунтовници към този момент са създали подправен видеоматериал, с който да обвинят силите на Асад за потребление на химическо оръжие. 

С сходна позиция излезе и сирийското външно министерство. От ведомството оповестиха, че предизвестието на Съединени американски щати към сирийското държавно управление да не прави нова химическа офанзива е безпочвено и зад него се крие опрощение за нова офанзива в Сирия от страна на Съединени американски щати, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Източник на сирийската държавна телевизия уточни, че обвиняванията на Вашингтон за планувано от Дамаск химическо нахлуване са освен подвеждащи, само че и " лишени от всякаква истина и не са основани на никакви обстоятелства ". 

През април Съединени американски щати нанесоха въздушен удар против сирийска военна база, която съгласно тях е била употребена за смъртоносно химическо нахлуване.

Русия тогава разгласи, че не е имало химическа офанзива, а жертвите са починали под въздействието на отровни субстанции, популяризирали се във въздуха, откакто сирийски военни самолети са атакували размирен склад за химически оръжия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР