Русия обвини Съединените щати в агресивно и незаконно поведение във

...
Русия обвини Съединените щати в агресивно и незаконно поведение във
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ в политическа агресия за Северен поток-2

Русия упрекна Съединените щати в нападателно и нелегално държание по отношение на мненията за оспорвания газопровод " Северен поток-2 ", който ще свърже Русия с Германия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Изказването на американски посланик с апел за прекъсване на плана е акт на " политическа експанзия и противозаконна опозиция " против газопровода, написа нощес във Facebook представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Захарова засяга изявление на Робин Куинвил, шарже д'афер в посолството на Съединени американски щати в Берлин, който съобщи пред вчерашното издание на в. " Ханделсблат ": " Сега е моментът Германия и Европейски Съюз да призоват за мораториум върху построяването на газопровода ". По думите на Куинвил това би изпратило явен сигнал, че Европа " към този момент не приема непрекъснатото злонамерено държание на Русия ".

Захарова упрекна Съединени американски щати, че от десетилетия се пробват да подкопаят съветските тръбопроводи макар съществуващите контракти и прикани Вашингтон да се придържа към интернационалните правила.

Полагането на тръбата в Балтийско море бе спряно в края на предходната година под натиска на американските наказания, само че Русия се ангажира да продължи плана сама.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР