Русия обвини Съединените щати, че разпалва военно напрежение, като тества

...
Русия обвини Съединените щати, че разпалва военно напрежение, като тества
Коментари Харесай

Русия обвинява САЩ, че ескалира военно напрежение с ракетни изпитания

Русия упрекна Съединените щати, че разпалва военно напрежение , като тества наземна крилата ракета , само че съобщи, че няма да бъде въвлечена в конкуренция за въоръжаване , оповестява " Ройтерс ".

Пентагонът съобщи през вчерашния ден, че е тествана крилата ракета, която е поразила задачата си след повече от 500 км, първият сходен тест след прекратяването на нуклеарния пакт от епохата на Студената война .

Съединените щати публично се отдръпнаха от контракта ИНФ с Русия на 2 август, откакто упрекнаха Москва в нарушение на пакта, обвиняване, отхвърлено от Кремъл.

Подобен ракетен тест би бил неразрешен в Съединени американски щати според контракта .

" Всичко това провокира страдание, Съединени американски щати явно са поели по пътя на ескалация на военното напрежение . Няма да се поддадем на провокации ", разяснява заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков.

" Няма да позволим да бъдем въвлечени в скъпа конкуренция за въоръжаване ", добавя той.

ИНФ забраняваше наземните ракети с обсег сред 500-5 500 км, намалявайки способността на двете страни да стартират нуклеарен удар в къс период .

Рябков удостоверява, че макар теста, Русия не възнамерява да разпростира нови ракети, в случай че Съединени американски щати не го създадат първи .
 Съединени американски щати тестват крилата ракета, неразрешена от контракта за ракетите от 1987-а
Съединени американски щати тестват крилата ракета, неразрешена от контракта за ракетите от 1987-а

Ракетата е поразила целта си, отдалечена на повече от 500 км

По-рано съветският външен министър Сергай Лавров, разяснява, че Съединени американски щати се пробва да унищожи световната система за надзор на оръжията, с цел да може да прави каквото си желае без рестриктивните мерки на никакви споразумени.

Вашингтон към този момент се отдръпна от Договора за балистични ракети , както и от Договора за елиминиране на ракетите с дребен и междинен обхват и съгласно Лавров, Съединени американски щати се готви да се откаже и от Договора за ограничение на стратегическите оръжия и този за цялостната възбрана на нуклеарните опити.

Миналата седмица съветски изтребители изтласкаха изтребител на НАТО , откакто се опитал да се приближи до самолета на съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

Пентагонът разгласи, че не се тормози от възможното увеличение на интензивността на Русия в Арктика и в региона на Северния ледовит океан.

Кремъл се похвали, че печели конкуренцията за създаване на нови авангардни нуклеарни оръжия , макар мистериозният ракетен гърмеж предходната седмица в Северна Русия, който аргументи краткотраен скок в равнищата на радиация .

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява, че страната има сходна, само че по-добра технология от провалилия се съветски " Буревестник ".
 Русия не възнамерявала разполагане на нови ракети в Европа, стига Съединени американски щати да не го вършат
Русия не възнамерявала разполагане на нови ракети в Европа, стига Съединени американски щати да не го вършат

Това увери съветският боен министър

Вашингтон продължава дипломатическите совалки със своите съдружници за разполагане на ракети със междинен обхват в Азиатско-Тихоокеанския район .

Китай реагира и заплаши с контрамерки , в случай че Съединени американски щати разпрострат ракети със междинен обхват на деяние в Азия и предизвестиха съдружниците на Съединени американски щати за последици, в случай че разрешат такива оръжия на тяхна територия.

И Русия реагира и разгласи, че ще предприеме ограничения , в случай че Съединени американски щати разположат ракети в Азия след срутва на контракт за надзор на оръжията и че чака Япония да внедри нова американска система за изстрелване на ракети .

През юли Министерство на защитата на Русия заяви, че с Китай са провели първия си взаимен въздушен патрул в Азия.
 Надпревара за въоръжаване: Русия има вяра, че е пред Съединени американски щати, макар последния тест
Надпревара за въоръжаване: Русия има вяра, че е пред Съединени американски щати, макар последния тест

Москва: В създаване на нови авангардни нуклеарни оръжия Вашингтон не са водещи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР