Русия обвини предвожданата от САЩ коалиция в Сирия, че с

...
Русия обвини предвожданата от САЩ коалиция в Сирия, че с
Коментари Харесай

Русия Стовари Изключително Тежко Обвинение Върху Запада! Биеха Се В Гърдите, Че Е Победа, Но

Русия упрекна предвожданата от Съединени американски щати коалиция в Сирия, че с бомбардировките си е " заличила от лицето на света " град Ракка, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според съветското военно министерство Ракка е бил засипан с " бомбен килим " по сходство на разрушаването на немския град Дрезден от авиациите на Съединени американски щати и Англия през 1945 година

Затова в този момент Западът бързал незабавно да даде финансова помощ на Ракка, " с цел да заличи нагледните свидетелства за своите закононарушения ".

В изказване в Москва представителят на съветското министерство на защитата военачалник Игор Конашенков сподели, че преди спора в Сирия в града са живеели към 200 000 души, а в този момент от тях са останали не повече от 45 000.

Макар че Русия приветства западните обещания за финансова помощ за възобновяване на Ракка, представителят обърна внимание, че многочислени съветски претенции към Запада да даде филантропична помощ на сирийски цивилни, потърпевши от войната в други елементи на страната, са били отхвърляни в предходните години.

Оглавяваната от Съединени американски щати антиджихадистка коалиция твърди, че се стреми да заобикаля цивилни жертви при бомбардировките си против " Ислямска страна " както в Сирия, по този начин и в Ирак, и проверява всяко обвиняване в тази връзка.

Тя нееднократно е отричала да има цивилни жертви при въздушните удари над Ракка, заявявайки, че задачата й е " нула цивилни жертви ", напомня Ройтерс.

По-рано беше обявено, че включилите се към " Ислямска страна " чужденци са изправени пред съвсем сигурна гибел в Ракка.

Силите, сражаващи се с остатъците от " Ислямска страна " в Сирия, са получили негласна директива по какъв начин да постъпват с хилядите чужденци джихадисти, включили се към екстремистката формация, и тя е: убивайте ги на бойното поле.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР