Русия обмисля серия от големи икономически и инфраструктурни проекти в

...
Русия обмисля серия от големи икономически и инфраструктурни проекти в
Коментари Харесай

Русия замисля серия от големи икономически проекти в Сирия

Русия обмисля серия от огромни стопански и инфраструктурни планове в Сирия, заяви през днешния ден почитан съветски представител, представен от съветски осведомителни организации и Асошиейтед прес. Вицепремиерът Юрий Борисов сподели след среща със сирийския президент Башар Асад през днешния ден в Дамаск, че Москва ще вложи 500 млн. $ за модернизиране на сирийското комерсиално пристанище в Тартус. Според Борисов 4-годишната модернизационна стратегия включва реорганизация на остарялото пристанище в Тартус и построяването на ново. Има и проект за създаване на железопътна линия през Сирия и Иран, която да свърже средиземноморския бряг на Сирия с Персийския залив, предава Българска телеграфна агенция.

Русия още от руско време има военноморска база в Тартус - единствената нейна такава база в чужбина. През 2017 година Москва подписа контракт с държавното управление на Асад, с което наемът въз основата бе удължен с 49 година Договорът разрешава на Русия да държи там до 11 военни съда, в това число и кораби с нуклеарни енергийни установки на борда.

По време на срещата си с Асад Борисов означи, че Москва е помогнала за възобновяване на завода за торове в Хомс и възнамерява да вложи 200 млн. $ за увеличение на потенциала му. Той сподели също, че Русия ще изпрати 100 000 тона зърно като филантропична помощ за Сирия. Доставките ще стартират още този месец. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР