Русия обмисля съкращаване на разходите за отбрана, след като ниските

...
Русия обмисля съкращаване на разходите за отбрана, след като ниските
Коментари Харесай

Русия обмисля свиване на разходите за отбрана заради кризата с коронавируса

Русия обмисля редуциране на разноските за защита, откакто ниските цени на петрола и рецесията с ковид удариха мощно нейната стопанска система. Това проличава от документ, оповестен от съветското министерство на финансите, съобщи Ройтерс

Ведомството предлага държавното управление да понижи с 5 на 100 военните разноски за интервала 2021-2023 година Предлага се също намаление с 10 % на бюджетните разноски за правосъдната система, обслужването на дълга на Руската федерация и заплатите на държавните чиновници.

Русия, която сподели военна мощност с анексирането на украинския полуостров Крим през 2014 година и с намесата си в сирийския спор година по-късно, през 2018 година излезе от листата на петте страни с най-големи разноски за защита, откакто това перо от нейния бюджет се сви с 3,5 на 100. Миналата година обаче тя зае четвърто място по разноски за въоръжените сили с растеж от 4,5 % до 65,1 милиарда $, сочат данни на Стокхолмския институт за проучване на интернационалния мир (СИПРИ). Според института тази сума възлиза на 3,9 на 100 от Брутният вътрешен продукт на страната.

— Reuters (@Reuters)

Руският президент Владимир Путин прикани за повишение на виталния стандарт на своите сънародници и за повече вложения в опазването на здравето и образованието. По време на неговото ръководство разноските за защита нарастват, само че през 2018 година от Кремъл споделиха, че през идващите пет години Русия ще понижи размера на военния си бюджет до равнища под 3 на 100 от Брутният вътрешен продукт, напомня Ройтерс.

Точните цифри на разноските за защита са считани за държавна загадка в Русия . Световната банка предвижда стесняване на съветската стопанска система тази година с 6 %.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР