Русия обмисля дали да признае независимостта на отцепилите се украински

...
Русия обмисля дали да признае независимостта на отцепилите се украински
Коментари Харесай

Владимир Путин: Заплахата за страната ни ще се увеличи значително

Русия обмисля дали да признае независимостта на отделилите се украински райони

Руският президент Владимир Путин съобщи по време на Съвета на сигурност на страната, че Москва обмисля дали да признае независимостта на отделилите се украински райони Донбаск и Луганск, оповестяват Ройтерс и Франс прес.

Изявлението му е реалност, откакто водачите на два отделили се района в Източна Украйна, самопровъзгласилите се Донецка национална република (ДНР) и Луганската национална република (ЛНР), приканиха в понеделник съветския президент да ги признае за самостоятелни.

"Моля ви да признаете суверенитета и независимостта на Луганската национална република “, съобщи по-рано през днешния ден сепаратисткият водач на района Леонид Пасечник във видео, излъчено по съветската държавна телевизия. Денис Пушилин, сператисткият водач на Донецката национална република, насочи сходен апел.

"През всичките тези години хората, които живеят в Донбас, са били унизени ", уточни Путин и акцентира:

"Тъй като Русия е изправена пред заплахата от присъединение на Украйна към НАТО, опасността за страната ни ще се усили доста ".

"Френският президент Макрон ми сподели, че позицията на Съединени американски щати се е трансформирала, само че не ми сподели какви са измененията ", означи още Путин.

Заговори се, че още през днешния ден Путин може да разгласи в съветската Дума признание на отделилите се украински райони.

Ако Русия предприеме такава стъпка, това може да проправи пътя на Москва намерено да изпрати военни сили и в двата района с претекста, че се намесва като съдружник, с цел да ги отбрани от Украйна.

Междувременно стана ясно, че съветският външен министър Лавров е удостоверил срещата си с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън на 24 февруари в Женев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР