Русия обеща сурови последици, ако заповедта на президента на САЩ

...
Русия обеща сурови последици, ако заповедта на президента на САЩ
Коментари Харесай

Русия ще отговори „твърдо“ на американските космически сили

Русия даде обещание сурови последствия, в случай че заповедта на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за създаване на ново, галактически насочено военно звено към американската войска, наруши съглашението, което не разрешава нуклеарните оръжия в космоса, съобщи The Moscow Times.

Тръмп съобщи през тази седмица, че ще откри шести клон на армията на Съединени американски щати, наименуван „ Космически сили “, в очакване на утвърждение на бюджета от Конгреса на Съединени американски щати. Идеята ще изисква от Съединени американски щати да се отдръпват от Договора за открития космос от 1967 година, който не разрешава разполагането на оръжия за всеобщо заличаване, само че не и обичайни стандартни оръжия, в космоса.

Виктор Бондарев, шеф на Комитета по защита и сигурност на горната камара на съветския парламент, съобщи пред РИА Новости, че се надява „ към момента да има останки от здрав разсъдък в американския политически хайлайф “, който ще принуди Съединени американски щати да останат част от съглашението.

„ Но в случай че Съединени американски щати се отдръпват от съглашението, тогава, несъмнено, освен нашата, само че и другите страни ще отговорят твърдо, с цел да осигурим световната сигурност “, съобщи Бондарев пред организацията във вторник.

В Съединени американски щати анализатори означиха, че препоръчаните галактически сили ще се сблъскат с затруднения, забавяния или изрично отменяне след президентските избори пред 2020 година. „ Милитаризацията на космоса е път към злополука “, означи Бондарев, който е и някогашен началник на съветските Въздушно-космически сили.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР