Русия няма повече да слуша лекциите на САЩ за Украйна

...
Русия няма повече да слуша лекциите на САЩ за Украйна
Коментари Харесай

Русия: Няма повече да слушаме лекциите на САЩ

Русия няма повече да слуша лекциите на Съединени американски щати за Украйна и по други въпроси. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров пред телевизия „ Звезда “, съобщи РИА Новости.

По думите на съветския посланик Кремъл води естествени диалози с всяка европейска страна, само че има проблеми с разговора с НАТО. Русия към този момент ще взе участие на съвещанията на Съвета Русия-НАТО единствено на военно равнище, тъй като не желае да бъде поучавана от Вашингтон.

Американците започнаха да насрочват и употребяват срещите само, с цел да подлагат на критика съветската политика по отношение на Украйна, и да ни изнасят лекции, уточни Лавров. Той сподели, че Съединени американски щати упрекват Русия за късането на Договора за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние.

Двете огромни сили си насочат взаимни обвинявания за нарушаването на контракта. През последните години Русия упрекна алианса и в невиждана активност покрай съветските граници. Москва изрази загрижеността си за скупчването на натовски сили покрай своите граници, до момента в който от НАТО подчертаха, че ускоряват силите си с отбранителни цели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР