Русия няма никакво намерение да напада България. Това заяви военният

...
Русия няма никакво намерение да напада България. Това заяви военният
Коментари Харесай

Русия няма намерение да напада България, оповести министърът на отбраната

Русия няма никакво желание да атакува България. Това съобщи военният министър Стефан Янев по време на съвещанието на парламентарната комисия по защитата.

Той прикани депутатите да понижат напрежението и да спрат със спекулациите. Той бе безапелационен, че не се чака да има инвазия на българска територия.
Стефан Янев: Струпване и разполагане на войски на НАТО на българска територия няма (ВИДЕО)
Струпване и разполагане на войски на НАТО на българска територия няма. Това съобщи някогашният длъжностен министър председател и сегашен министър на подбран...
Прочети повече
" Струпване и разполагане на войски на НАТО в България и на българска територия няма ", уточни той, отхвърляйки появилите се изказвания за разполагане на сухопътни сили в страната.

Министърът добави, че все още няма такова решение на държавното управление, само че пък такова е в развой на подготовка. По думите му такова се чака сред 16-17 февруари, когато ще се организира срещата на върха на министрите на защитата от НАТО.

Основна тематика на съвещанието на комисията е напрежението сред Русия и Украйна и разполагането на сили на НАТО в източния фланг на Алианса. То предшества изключителната среща на Съвета за сигурност към премиера, която ще се организира този следобяд.

По-рано министър председателят Кирил Петков заяви, че Съветът ще направи рекомендации към Министерски съвет. Решението на кабинета следва да бъде разисквано и в пленарна зала на свиканото изключително съвещание в сряда следобяд.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР