Русия няма информация, че Турция ще наруши меморандума от Сочи

...
Русия няма информация, че Турция ще наруши меморандума от Сочи
Коментари Харесай

Лавров: Русия няма информация за намеренията на Турция да наруши споразумението за Сирия

Русия няма информация, че Турция ще наруши меморандума от Сочи за взаимни дейности за разрешаване на обстановката в Североизточна Сирия, както настояват Сирийските демократични сили (СДС), ядрото на които е формирано от кюрди. Това съобщи на конференция министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, предава TACC.

„ Що се отнася до използването на руско-турския меморандум от 22 октомври, нямаме информация, която да демонстрира, че Турция ще го наруши ", акцентира Лавров в отговор на подобаващ въпрос, предава Фокус.

На 9 октомври Турция разгласи началото на интервенция „ Извор на мира “ в северната част на Сирия, която стартира с въздушни удари по позициите на кюрдските сили в района. По-късно президентът на Русия Владимир Путин и неговият турски сътрудник Реджеп Тайип Ердоган се споразумяха за преустановяване на военните дейности в Северна Сирия, след шест часа договаряния.

Т.нар. Меморандум от Сочи от 23 октомври планува елементи на съветската военна полиция и сирийските гранични служби да патрулират в района дружно с представители на турската войска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР