Русия няма да включва в статистиката за заболеваемост и смъртност

...
Русия няма да включва в статистиката за заболеваемост и смъртност
Коментари Харесай

Как ще брои Москва жертвите на COVID-19 и кой забогатява от вирусната криза

Русия няма да включва в статистиката за заболеваемост и смъртност от новия ковид хора с позитивен тест за COVID-19, само че без признаци. Това планува документ, оповестен през вчерашния ден от здравното министерство в Москва, написа " Известия ".

Безсимптомните пациенти " на процедура нямат COVID-19 " и при положение на смъртен излаз повода са други техни тежки болести, изяснява учен Георгий Франк от управлението на групата, създала тази съветска методика въз основата на новата интернационална подредба на заболяванията, направена от СЗО.

В Русия се подлагат на аутопсия 98 % от жертвите на инфекциозни болести и с акуратност се открива повода за гибелта. Това не се прави в никоя друга страна, акцентира Франк, представен в " Известия ".

" У нас делът на умрелите от ковид все едно ще е по-малък, в сравнение с в доста други страни ", добавя съветският академик пред " Взгляд ".

Прибързаното внедряване на бъдеща ваксина против ковид може да съставлява риск поради заплахата от странични резултати, предизвестява израелският имунолог Яков Беркун, който цитира " Лента ". Руските здравни управляващи чакат появяването на ваксина родно произвеждане още наесен, писаха тези дни медии от страната.

Професор Беркун припомня, че преди 10 години се е наложило Израел да спре производството на ваксина против различен вирус, предизвикала чревни болести при всеобщата имунизация в страната. При това имунизацията против COVID-19 евентуално единствено ще облекчава признаците на заболяването, без да я предотвратява, тъй като коронавирусът непрекъснато мутира, споделя той.

Потребителската рецесия, обвързвана с пандемията, удари Русия по-болезнено, в сравнение с Китай и Съединени американски щати. По публични данни оборотът в съветската търговия на дребно през април се е свил с 23,4 % на годишна база, до момента в който специалисти предсказваха спад едвам с 15-18 на 100, написа " Независимая газета ", представена от Българска телеграфна агенция.

В Русия към момента не е развита онлайн търговията, изясняват аналитици, потърсени от вестника. Според тях даже след повдигането на карантинните ограничения в страната купувачите няма да наваксат с търсенето най-малко до края на тази година.

Безусловен приоритет за съветските управляващи през днешния ден би трябвало да е запазването на работните места и поддържането на приходите. Това съобщи през вчерашния ден президентът Владимир Путин на онлайн заседание с шефовете на федерални ведомства, осведоми " Труд ".

По публични данни през април т. година в Русия са останали без работа близо 4,3 милиона души - 5,8 на 100 от трудоспособното население. А помощи за безработни са получили едвам 1,1 милиона поданици на страната, припомня изданието.

" Комсомолская истина " разказва по какъв начин коронавирусът носи облаги на интернет магазините, доставчиците на храна, супермаркетите, аптеките и фармацевтичния отрасъл, само че в същото време вреди на туризма, самолетните компании, заведенията за хранене, фитнес залите и търговията с нехранителни артикули. Едни изгубиха всичко, други броят припечеленото, обобщи всекидневникът.

Чудовищни числа сочат какъв брой са забогатели съветските олигарси и какъв брой е обеднял народът. Всеки ден от рецесията носи по един милиард долари на свръхбогатите хора в Русия, декларира " Московский комсомолец " в подборка статистически данни, без да посочи източника им.

" На фона на стремителното осиромашаване в страната съветските олигарси станаха по-богати с 62 милиарда $. В съпоставяне с 18 март. За два месеца и нещо ", написа вестникът.

" Световна рецесия, рублата припада за следващ път, петролът изтича назад в земята, ръждясват вратите на фабрики и заводи, дребният бизнес се тътри към гробищата. Бедността не е на прага ни, тя към този момент е вътре, дрънчи с празни тенджери в кухнята. Но съветските милиардери не се предават: към 25 май общото им благосъстояние е повишено на 454 милиарда $ ", разяснява " Московский комсомолец ".

Започващият на 1 юни втори стадий от разхлабването на антивирусните ограничавания в Москва, разгласен през вчерашния ден от кмета Сергей Собянин, е " може би леко просрочен опит да легализира осъщественото към този момент излизане на хората на открито ", декларира пред " Комерсант " политологът Михаил Виноградов.

Смекчавайки рестрикциите, Собянин се стреми " да сътвори позитивен информативен декор към активността на московската градска администрация ", само че хората " все едно си седят с цифрови нашийници, даже разходките ще бъдат позволени единствено по график ", възмущава се от системата за пропуски в столицата Вячеслав Лисаков, народен представител от Държавната дума.

Граничната работа на Русия, въвела " невиждани ограничения ", в действителност бе първата бариера по пътя на ковид към страната, декларира " Росийская газета " в публикация във връзка днешния Ден на граничаря, отбелязван във федерацията.

Миналата година граничарите - част от Федералната работа за сигурност, пропуснаха през границите над 163 милиона души и повече от 24 милиона транспортни средства. Открити бяха близо 60 000 задгранични жители и лица без поданство, които нямат право да влязат в Русия, в това число 5600 души, оповестени за интернационално и федерално търсене, споделя официозът. Преди пандемията броят на минаващите границата стигна една от връхните си точки, акцентира пред " Росийская газета " шефът на граничната работа армейски военачалник Владимир Кулишов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР