Русия няма да участва в разговорите на международно ниво в

...
Русия няма да участва в разговорите на международно ниво в
Коментари Харесай

Русия няма да участва в разговорите, посветени на кризата във Венецуела

Русия няма да взе участие в диалозите на интернационално равнище в Лима, отдадени на рецесията във Венецуела, заяви съветското министерство на външните работи. Разговорите са планувани за 6 август.

Руската федерация е отклонила поканата поради редица съображения, измежду които и това, че не са били поканени представители на държавното управление на Николас Мадуро. Перу предложения Китай, Русия, Чили, Съединени американски щати и още десетки други страни да вземат участие в срещата в Лима.

Същевременно Хуан Гуайдо, ръководителят на Народното събрание на Венецуела, който преди 6 месеца се самопровъзгласи за краткотраен държавен глава на страната, разгласи, че управляващите на Норвегия в скоро време ще оповестят за нов кръг на договаряния сред неговите поддръжници и представители на Мадуро, съобщи ТАСС.

Гуайдо организира и среща с посланика на Германия във Венецуела 10 дни откакто дипломатът се върна в страната, откакто беше изпъден от държавното управление на Мадуро и разгласен за личност нон грата през март, съобщи ДПА.

Посланик Даниел Кринер бе упрекнат от държавното управление на Мадуро, че меси във вътрешните каузи на страната. На 1 юли обаче венецуелският заместител външен министър Иван Хил сподели в Берлин, че Кринер към този момент не е личност нон грата и може да възобнови отговорностите си във Венецуела.

Кринер беше през днешния ден измежду дипломатите, чакащи Гуайдо да дойде на летището в Каракас след обиколка в южноамерикански страни. Дипломатите бяха пристигнали, с цел да попречат на възможен арест на Гуайдо. След срещата с посланика Гуайдо изрази признателност в Туитър за поддръжката от страна на немското държавно управление и сподели, че режимът на Мадуро е изолиран, а опозицията продължава да напредва в интернационален проект.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР