Русия няма да спре войната с превземането на Донбас. Изводът

...
Русия няма да спре войната с превземането на Донбас. Изводът
Коментари Харесай

Русия няма да спре с превземането на Донбас, твърдят американски анализатори

Русия няма да спре войната с завладяването на Донбас. Изводът е на американския. Той предлага минимум три аргумента за сходно умозаключение.

Първият е изявление на секретаря на Съвета по сигурност на Русия Николай Патрушев, направено във вторник. Тогава той сподели, че съветската военна интервенция в Украйна ще продължи, до момента в който Русия не реализира своите цели за отбрана на гражданското население на Донбас от "геноцида ", за "денацификацията " и демилитаризацията на Украйна.

Особеното на това изявление е в това, че то съвсем буквално повтаря думите, с които Путин изясни за какво стартира "специалната военна интервенция " на 24 февруари 2022. Седмица след думите на Путин причините му за войната съвсем изцяло изчезнаха от съветското обществено пространство, а Кремъл, министрите на външните работи и на защитата започнаха да акцентират други съществени цели:
да се отбрани Русия от военната опасност на Запада - Сергей Шойгу , министър на защитата, 1 март 2022;да се даде на сепаратистите от Луганска и Донецка област надзор върху териториите, които са определили за свои в "конституциите си " (тоест, да се лишават Луганска и Донецка области от Украйна) - Дмитри Песков , представител на Кремъл, 3 април 2022 г.да се постави завършек на "пълната доминация на Съединени американски щати и под тях - на останалите западни страни - на интернационалната сцена " - Сергей Лавров , външен министър, 11 април 2022 г.украинският президент Володимир Зеленски "да спре съпротивата " - Сергей Лавров , външен министър, 1 май 2022 година
От изявлението на Николай Патрушев във вторник се схваща, че след огромна обиколка из разнообразни тези, главната версия на Руската федерация се е върнала там, откъдето беше почнала - към причини за пълномащабна война, а не за районна (само за две области).

Друг мотив за това, че Русия се готви за дълга война, са думите на Владимир Путин от неделя. Тогава му рапортуваха, че Луганска област е към този момент в съветски ръце, а той сподели, че в този момент съветските бойци би трябвало "да си починат и да подсилят своите строеви благоприятни условия ".

Трети мотив е мобилизацията на хора в съветската войска. Тя към този момент протича и на окупираните територии. Украинци от завзетите земи биват влючвани в състава на Втори армейски корпус (това са силите на "Луганската национална република ", ЛНР). Този корпус претърпя доста жертви в боевете за Лисичанск и Северодонецк.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР