Русия няма да провежда разследване съгласно международните правила на самолетната

...
Русия няма да провежда разследване съгласно международните правила на самолетната
Коментари Харесай

Москва отказва да проведе международно разследване как е загинал Пригожин

Русия няма да организира следствие според интернационалните правила на самолетната злополука, при която почина шефът на Вагнер Евгений Пригожин.

Това написа " Политико ", като се базира на бразилските авиационни управляващи. Припомняме, чеПригожин е пътувал в създаден в Бразилия Embraer Legacy 600, който се разруши северно от Москва предходната седмица.

Бразилският център за следствие и попречване на аеронавигационни произшествия (CENIPA) сподели пред Ройтерс във вторник, че ще се причисли към ръководеното от Русия следствие на злополуката, в случай че бъде поканен и в случай че следствието се организира според интернационалните правила, написа news.bg.Но Русия няма да стартира такова интернационално следствие " сега ", съобщи бразилската страна.

" Те не са задължени, единствено е целесъобразно да създадат това ", сподели Марсело Морено, началник на CENIPA, пред Ройтерс. " Ако кажат, че ще стартират следствието и поканят Бразилия, ние ще участваме отдалечено ", добави той.

Разследващите въздушни произшествия нормално се стремят да водят своите следствия допустимо най-прозрачно, като задачата е подобряването на стандартите за сигурност като най-голям приоритет.

Самолетът с Пригожин се разруши тъкмо два месеца след несполучливия протест на ЧВК " Вагнер " против Кремъл през юни. Всичките 10 пасажери, в това число вторият човек във " Вагнер " Дмитрий Уткин, са починали, съгласно Москва.

Шест дни след гибелта си Пригожин беше заровен на скромна гала в Санкт Петербург, заяви неговата пресслужба във вторник. Руският президент Владимир Путин не участва на погребението.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР