Русия няма да признае Северна Корея за ядрена сила, увери

...
Русия няма да признае Северна Корея за ядрена сила, увери
Коментари Харесай

Путин към южнокорейския президент: Русия няма да признае Северна Корея за ядрена сила

Русия няма да признае Северна Корея за нуклеарна мощ, увери съветският президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила след договаряния с южнокорейския си сътрудник Мун Дже Ин, съобщи ТАСС.

"Потвърдих пред господин Мун Дже Ин нашата кардинална позиция: няма да признаем нуклеарния статут на Северна Корея ", съобщи Путин на взаимна конференция с Мун във Владивосток.

Руският президент удостовери позицията си, че севернокорейският нуклеарен въпрос не може да бъде организиран със наказания. "Сега е належащо да се прояви самообладание и да се избегнат стъпки, водещи към ескалация на напрежението. Без политически и дипломатически принадлежности ще е доста мъчно да реализираме прогрес в сегашната обстановка, а в случай че би трябвало да съм по-точен, считам, че въобще е невероятно ", сподели Путин.

Мун съобщи, че с Путин са на мнение, че уреждането на нуклеарния въпрос е първокачествен приоритет за развиването на Източна Азия. По думите му съветският президент е изразил цялостна поддръжка за дейностите на Сеул във връзка с въпросите, свързани със Северна Корея.

Мун е предизвестил Путин, че намаляването на доставките на нефт за КНДР е неизбежно, и е изискал подпомагане от Русия, заяви южнокорейската осведомителна организация Йонхап. Говорител на президентството в Сеул обаче не беше в положение да удостовери това известие, съобщи Ройтерс.

Двамата президенти се срещнаха в коридорите на почналия през днешния ден стопански конгрес във Владивосток.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР