Русия няма да приеме вариант План Б, когато става въпрос

...
Русия няма да приеме вариант План Б, когато става въпрос
Коментари Харесай

Русия уверена в сертифицирането на Северен поток 2

Русия няма да одобри вид " План Б ", когато става въпрос за узаконяването на газопровода " Северен поток 2 ". Това съобщи почитан съветски чиновник в сряда, представен от Fox News.

" Ние не преглеждаме такива варианти ", съобщи съветският вицепремиер Александър Новак, запитан за опцията основният водопровод да не получи лиценза за употреба.

" Вярваме, че ще бъде стартиран в сходство с периодите, избрани за узаконяване ", добави той.

Припомняме, че по-рано през днешния ден немският външен министър " Северен поток 2 " за геополитиката.

Тя настоя, че той е освен това от просто частен стопански план.

" Последните няколко години, като се вземат поради другите усещания (относно газопровода, б. р.), в Европа изясниха каква геостратегическа роля играе " Северен поток 2 ", разяснява тя пред ДПА.
 Путин:
Путин: " Северен поток 2 " ще докара до поевтиняване на газа в Европа

Газопровод срещна съпротивата на Съединени американски щати и няколко европейски страни

Германският канцлер Олаф Шолц към този момент увери, че Федералната мрежова организация (BNA) се занимава с въпроса за узаконяването на компанията Nord Stream 2 AG (собственост на " Газпром " ) като главен оператор на газопровода " напълно без политика ". Той неведнъж твърдеше, че планът бил стопански, по сходство на предшественичката си Меркел.

" Северен поток 2 " се състои от две тръби с общ потенциал от 55 милиарда куб. метра газ годишно; газопроводът е положен от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия.

Строителството на газопровода беше приключено през септември, само че се наложи стартирането му да бъде отсрочено поради като самостоятелен оператор. Сертифицирането на компанията няма да се случи през първата половина на 2022 година, оповестиха по-рано от Федералната мрежова организация.
 Новак: Европа изпуска спомагателни доставки на газ поради забавянето на
Новак: Европа изпуска спомагателни доставки на газ поради забавянето на " Северен поток 2 "

Руският вицепремиер чака газопроводът да проработи в средата на 2022 година

След възможното му узаконяване от немския регулатор планът ще бъде прегледан и от Европейската комисия за съвместимостта му с Газовата инструкция на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР