Русия няма да приеме таван на цената на своя петрол

...
Русия няма да приеме таван на цената на своя петрол
Коментари Харесай

Русия подготвя отговор на ценовия таван на петрола

Русия няма да одобри таван на цената на своя нефт и проучва по какъв начин да отговори на наложената мярка. Това излиза наяве от публична позиция на Кремъл във връзка с съглашението на западните страни да лимитират един от основните източници на финансиране на войната в Украйна.

Ние няма да приемем този таван “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от РИА. Той добави, че Русия ще направи бърз разбор на съглашението и по-късно ще му даде своя отговор.
Официалният коментар...
... идва, откакто страните от Г-7, Европейският съюз и Австралия одобриха ценови таван на съветския морски нефт.

Русия неведнъж е заявявала, че няма да доставя нефт на страни, които ползват тавана – позиция, доказана още веднъж от Михаил Улянов, дипломат на Москва към интернационалните организации във Виена, в изявления в обществените медии в събота.

От тази година Европа ще живее без съветски нефт “, сподели той.

Таванът върху цената, натрапен от Г-7, ще разреши на страните отвън Европейски Съюз да продължат да внасят съветски недопечен нефт по море, само че ще не разрешава на корабни, застрахователни и презастрахователни компании да обработват товари от съветски нефт по света, в случай че той надвишава цена от 60 $ за барел. Това може да усложни доставките на съветски недопечен нефт на цена над този предел даже за страни, които не са част от съглашението.

Руският недопечен нефт Urals се търгуваше за към 67 $ за барел в петък.
Какво споделят Съединени американски щати
Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели, че ограничаването ще облагодетелства изключително страните с ниски и междинни приходи, които поеха тежестта на високите цени на силата и храните.

Тъй като стопанската система на Русия към този момент се свива и бюджетът й става от ден на ден изтънява, таванът на цените неотложно ще понижи най-важния източник на доходи за (президента Владимир) Путин “, сподели Йелън в изказване.
„ Опасен “ ход
В мнения, оповестени в Telegram, съветското посолство в Съединените щати разкритикува така наречен „ рисков “ ход на Запада и сподели, че Москва ще продължи да намира купувачи за своя нефт.

„ Стъпки като тези неизбежно ще доведат до увеличение на несигурността и налагане на по-високи разноски за потребителите на първични материали “, се споделя в него.

„ Независимо от сегашните флиртове с рисковия и нелегитимен инструмент, ние сме уверени, че съветският нефт ще продължи да бъде издирван. “

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинруски нефт таван Дмитрий Песков Кремъл наказания ПоследниНай-четениПолитика 68 Русия приготвя отговор на ценовия таван на петрола Бюджет и финанси 1680 „ Невъзможен компромис “: Шансът за влизане в еврозоната през 2024 година се изпарява Бюджет и финанси 172 Как бюджетът се трансформира в досадна детайлност Списанието 1284 Кой е царят на активите Компании 10416 „ Транспрес “ откри логистичен център „ без аналог “ за 16 млн. лева в България Политика 5744 Официално Нидерландия блокира България за Шенген, само че пуска Румъния Финанси 5366 Основната рента в България скочи внезапно Телекомуникации 5184 Първият подводен кабел през Арктика си откри вложител Всички новиниОще от ПолитикаВиж всички

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР