Русия няма да победи никога Украйна. Никога! Това заяви американският

...
Русия няма да победи никога Украйна. Никога! Това заяви американският
Коментари Харесай

Байдън: Русия няма да победи никога Украйна. Никога

Русия няма да победи в никакъв случай Украйна. Никога! Това съобщи американският президент Джо Байдън в тирада пред хиляди поляци, събрани пред Варшавския палат във вторник вечер.

Речта, отдадена на приближаващата първа годишнина от началото на войната в Украйна, американският президент съобщи, че международният ред, който е бил крайъгълният камък на мира повече от 75 години, е бил изложен на риск от дейностите на съветския президент Владимир Путин, само че че желанието да бъдат свободни е победило и светът не е отвърнал очи от Украйна.

" Преди една година светът се готвеше за рухването на Киев. Е, преди малко пристигнах от Киев и мога да оповестя, че Киев е стои мощен ", съобщи Байдън.

В понеделник в Киев президентът на Съединени американски щати изпрати ясно обръщение до съветския президент Путин, че е " напълно е сбъркал " по отношение на войната.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън загатна най-малко 10 пъти името на съветския президент в речта си, атакувайки непосредствено съветския водач и обединявайки света зад Украйна.

За разлика от това, Путин не назова по име Байдън нито един път, произнесено по-рано във вторник.

За разлика от съветския президент, който приказва от трибуната пред депутатите от двете камари на Народното събрание, Байдън маза да насочи посланията си навън пред хиляди хора, които носеха украински, полски и американски флагове.

" Демокрацията се оказа прекомерно мощна за Путин " ,

сподели Байдън, давайки за образец молбите за участие в НАТО, подадени от Финландия и Швеция и укрепването на Алианса, който е " по-единен от всеки път ".

 Байдън: Русия няма да победи в никакъв случай Украйна. Никога
© Reuters

Байдън уточни, че съветският президент е сбъркал и в преценката си, че Западът ще се окаже подвластен от съветските енергийни пазари, само че вместо това той е намерил различни пазари и освобождавайки се от обвързаността с съветските изкопаеми горива.

" Той смяташе, че автократите като него са твърди, а водачите на демокрацията не са твърди и тогава срещна желязната воля на американците ", съобщи Байдън.

Американският президент не пропусна в речта си и украинския президент Володимир Зеленски, казвайки, че смелостта му е изкована в огън и стомана и наблягайки, че държавното управление му в Киев е законно определено и съставлява волята на украинския народ.

Автократите и демокрацията

" Демокрацията в света стана по-силна, не по-слаба, само че автократите по света отслабнаха ", добави Байдън.

Байдън удостовери уговорката на НАТО да остане обединен, с цел да подсигурява, че " алчността и жаждата на Путин за земя и власт ще се провалят ".

" Путин към този момент не се съмнява в силата на нашата коалиция, само че към момента се съмнява в нашата увереност ", съобщи президентът, добавяйки, че свободата е заложена на карта в тази война.

Байдън прикани да се " противопоставим на автократите ", казвайки, че те схващат единствено от една дума - " Не, не, не! ", само че че " бруталността в никакъв случай няма да счупи волята на свободните ".

Думите му, че " Украйна в никакъв случай няма да бъде победа за Русия, в никакъв случай ", бяха посрещнати с овации от натрупалите се на площада хора.

Байдън прави и друго обръщение, заявявайки, че " свободните хора отхвърлят да живеят в свят на безизходност и мрак ".

Той продължи речта си като загатна хипотетичните закононарушения, осъществени от Русия по време на войната, в това число потреблението на обезчестяване като оръжие за война и опитът да бъде откраднато бъдещето на Украйна посредством лишаване на деца от родината им.

" Никой не може да отвърне очите си. Отвратително е, непоносимо е ", сподели Байдън, описвайки съветските закононарушенията.

В същото време той акцентира, че реакцията на украинския народ и останалия свят е била " изключителна " и че. " Украйна към момента е " самостоятелна и свободна " макар напъните на Русия ".

 Байдън: Русия няма да победи в никакъв случай Украйна. Никога
© Reuters

Американският президент увери, че и демократите, и републиканците стоят зад украинската идея.

Глобалните последствия от войната

Съединени американски щати и техните съдружници се стремят да се оправят с световните последствия от войната, съобщи президентът, откакто " Путин се опита да умори света от апетит ", като блокира украинския експорт на зърно в Черно море.

Съюзниците са работили интензивно, с цел да " усилят световното доставяне с храна " и да предотвратят рецесията, сподели той.

Байдън не пропусна тежестта на човешките загуби във войната и отдаде респект на тези, които са изгубили живота си, борейки се за независимост, наричайки ги " украински патриоти ".

 Байдън: Русия няма да победи в никакъв случай Украйна. Никога
© Reuters

Президентът увери, че Съединени американски щати ще поддържат службите за незабавна помощ в Украйна и насърчи доброволците, които са " посочили най-хубавото от човешкия дух ".

Джо Байдън заяви, че съдружниците ще разгласят нови наказания против Русия тази седмица дружно в търсене на " правдивост за закононарушенията против човечеството, осъществени от Русия ".

Какво ни чака

" Трябва да бъдем почтени и да виждаме ясно идната година ", продължи Байдън, като предопреди, че предстоят " тежки и доста горчиви дни " за Украйна, макар убеждението му, че Киев ще надделее във войната си с Русия.

Той изрази убеденост, че Украйна ще излезе по-силна от войната, а нейните съдружници ще продължат да " пазят гърба на Украйна ".

Байдън съобщи, че решенията, взети през идващите към пет години, ще дефинират бъдещето за десетилетия напред.

Той сподели, че това е избор сред безпорядък и непоклатимост, вяра и боязън, народна власт, която повдига човешкия дух, и бруталната ръка на диктаторите.

Няма по-висок блян от свободата, съобщи американският президент в края на речта си, завършвайки с думи на признателност към Полша, украинските войски и " всички, които пазят свободата ": " Нека вървим напред с религия и разбиране и с непрекъснат ангажимент да бъдем съдружници не на тъмнината, а на светлината. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР