Русия няма да губи време и ще продължи да подкрепя

...
Русия няма да губи време и ще продължи да подкрепя
Коментари Харесай

Русия ще продължи да налива пари в Куба

Русия няма да губи време и ще продължи да поддържа Куба във всички области, като й помогне да укрепи стопанската система си. Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров по време на визитата си в Хавана в сряда, заяви "Ел Универсал ".

"Подкрепата, която ще окажем е морална, икономическа и политическа. Ще насърчим техническото и военното съдействие, търговията, икономическите планове, които ще разрешат на стопанската система на тази страна да бъде по-силна против външни офанзиви ", съобщи Лавров по време на конференция със своя кубински сътрудник Бруно Родригес.

Според съветския външен министър е извънредно време Съединените щати да вдигнат ембаргото против острова, наложено поради поддръжката й за държавното управление на Николас Мадуро във Венецуела.

Посещението на министъра на външните работи Сергей Лавров в Латинска Америка изпраща ясното обръщение, че остарелият съдружник не се е отказал от Куба и продължава да има общи ползи. Визитата съответствува и с задълбочаването на икономическата рецесия на Острова на свободата. Лавров удостовери поддръжката си президента Мигел Диас-Канел, който встъпвайки в служба преди година разгласи, че външната политика на Куба ще се резервира неизменима и тя няма да приема никакви условия от външни сили.

Надеждата на управляващите в Хавана е Москва да поддържа финансово огромни планове в браншове като енергетиката, индустрията и превоза. Руският външен министър акцентира, че Кремъл е отворен за такива взаимни начинания.

В продължение на три десетилетия Москва поддържаше кубинската стопанска система, посредством дотации и закупуване на захар, също така опрости голям дълг.

Наскоро икономистът Кармело Меса-Лаго изясни, че Съветският съюз е дал на Куба за 30 години от 1960 до 1990 година към 65 000 милиона $, само че все пак островът не е трансформирал структурата си и системата си, а парите просто са изчезнали.

Неефективната държавна стопанска система на Куба е изправена пред рецесия заради внезапното понижение на помощта от Венецуела, по-ниския експорт и стягане на годното от десетилетия насам комерсиално ембарго на Съединени американски щати по време на сегашния президент Доналд Тръмп. Президентът Мигел Диас-Канел и неговото държавно управление дават обещание, че ще покачат приходите за към една четвърт от популацията на страната и ще задълбочат пазарните промени в една от последните стопански системи от руски вид, които бяха стартирани от предходният президент на островната страна Раул Кастро.

Целта е да се увеличи националното произвеждане и търсене, с цел да се подтиква икономическия напредък, защото глобите от страна на Съединени американски щати са ориентирани към туризма и задграничните вложения. Мигел Диас-Канел, който пое управлението на страната през април 2018-а година, съобщи, че държавното управление работи върху детайлностите по осъществяването на тези проекти. Дори разгласи, че изследва опцията за потребление на криптовалута като част от поредност от ограничения за стимулиране на локалната стопанска система.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР