Русия няма да доставя петрол и петролни продукти на страни,

...
Русия няма да доставя петрол и петролни продукти на страни,
Коментари Харесай

Русия няма да доставя петрол на страни, които ще въведат таван на цените

Русия няма да доставя нефт и петролни артикули на страни, които ще вкарат таван на цените, сподели пред кореспонденти вицепремиерът Александър Новак. Това стана ден преди днешното разискване от седемте водещи развити стопански системи на света (Г-7) на концепцията и по какъв начин тя да бъде приложена на процедура. Но 5 декември влиза в действие петролно ембарго на Европейски Съюз, което ще засегне към 90% от износа на съветски нефт за 27-те страни членки.

" Що се отнася до таваните на цените: в случай че те постановат тавани на цените, тогава за такива компании или страни ние няма да доставяме нефт и петролни артикули, защото няма да работим при непазарни условия ", сподели Новак, представен от ТАСС.

Той назова сходни оферти " цялостен парадокс " и " интервенция в пазарните механизми ". Опитите за ограничение на цените на петрола " ще доведат до дестабилизация на петролната промишленост, петролния пазар " и преди всичко цената за това ще би трябвало да платят европейските и американските консуматори, за които енергийните запаси към този момент са поскъпнали, сподели Новак. " Това ще унищожи изцяло пазара ", счита вицепремиерът.

За да има по-силен резултат таванът на цените, по които Г-7 са подготвени да купуват съветски нефт, се разисква увещание и на огромни клиенти като Индия и Китай. Но даже те да не одобряват, резултатът от такава мярка им дава съображение да желаят от Москва по-евтин нефт. И сега съветският нефт се предлага за индийския пазар с големи отстъпки, достигащи 35%.

Целта на хода на Г-7 е да се понижат облагите на Русия, посредством които режимът на Владимир Путин финансира и войната си против Украйна. След нападението от 24 февруари съветският експорт на нефт понижа в безспорни размери, само че донесе спомагателни близо 700 млн. $ от месец май насам.

Ръководителят на Централната банка Елвира Набиулина призна в края на юли, че Русия може да спре петрола, в случай че бъде избран таван на цените. Новак в това време уточни цена под индустриалните разноски като изискване за прекъсване на доставките.

Съединени американски щати отхвърлиха да внасят съветски първични материали още през март. В края на юли " Ройтерс ", базирайки се на източник, заяви, че страните от Г-7 имат намерение да дефинират таван на цените до 5 декември - тогава петролното ембарго на Европейски Съюз ще влезе в действие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР