Русия никога не е приятел с някого срещу когото и

...
Русия никога не е приятел с някого срещу когото и
Коментари Харесай

Русия отговори на призивите на САЩ на Спутник V да се гледа като на геополитически замисъл

Русия в никакъв случай не е другар с някого против който и да било, увери съветският външен министър Сергей Лавров, разяснявайки апелите на новата администрация на Съединени американски щати с съмнение да се гледа на съветската ковид ваксина " Спутник V ", оповестява " Новости ".

Той напомни, че представители на Белия дом обявиха, че " Спутник V " е геополитически план на Кремъл и би трябвало да се внимава да не се получи взаимозависимост от Русия.

" Е, какво да кажа (...) Ако няма нищо, което да се опълчи на естествената другарска връзка сред страните и в случай че единственото нещо, което може да се каже по този въпрос, е този тип изказвания, - е, печално е. Ние в никакъв случай не се сприятеляваме с някого против който и да било. Ние постоянно изхождаме от обстоятелството, че в случай че Русия и нейните задгранични сътрудници имат взаимно привличане, тогава ние имаме цялостното право да развиваме връзките си, както се договорим ", сподели Лавров на конференция след среща с външния министър на Того Робърт Дюси.

Руското министерство на опазването на здравето записва " Спутник V " през август предходната година, месеци преди имунизацията да е минала през трите стадия на клинични тествания. Кремъл непрекъснато акцентира, че това била първата в света ваксина за попречване на COVID-19.

Както следва от обявата в авторитетното здравно списание The Lancet, лекарството е посочило висока имуногенност и сигурност. Ефективността му е била 91,6 % и обезпечава цялостна отбрана против тежки случаи на COVID-19.

Използването на Sputnik V към този момент е утвърдено допълнително от 20 страни, в това число Беларус, Аржентина, Боливия, Сърбия, Алжир, Унгария, Обединените арабски емирства, Иран, Армения, Мексико, Никарагуа, Пакистан, Монголия, Бахрейн.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР